Bibi & Billy vaccineren


En dan is het zover en mag de eerste mee naar de dierenarts. De reismand staat inmiddels op de eettafel, Bibiiii! en floep ze zit al in de mand. Tijdens de reis ging ze rustig liggen en miauwde af en toe. Aangekomen bij de dierenarts, waren we zo aan de beurt. Voor ze het wist ging de reismand al weer open, maar mevrouw bleef mooi zitten. Tot mijn verbazing blies ze niet naar de dierenarts toen deze haar aaide. Na een tijdje, zag ik dat ze nieuwsgierig was maar, er niet uit wilde. Ik heb haar er uitgetild en op de tafel gezet. Het snoepje dat ik had neergelegd, hmmm daar snuffelde ze aan, maar ze had meer belangstelling voor de omgeving. Ze ging op onderzoek uit en liep naar de weegschaal toe. Nou, dat is fijn, ze is mooi op gewicht (3,3 kilo) voor een 6-jarige poes. Het voor mij meest gevreesde moment kwam aan bod, het nakijken van het gebit. Ondanks dat ze tegen mee aan leunde en heel erg trilde, kon de dierenarts haar goed onderzoeken en zelfs rustig in haar bekje kijken (heeft het oefenen toch nog geholpen). Het enige wat ze heeft is een klein beetje aanslag, verder is ze kern gezond.
Billyyyyy! hmmm, meneer heeft geen zin om van de vensterbank boven de verwarming af te komen. Nou ja, dan pak ik 'm maar op, als beloning lag er al een snoepje in de reismand. In de auto is meneer een echte zeurpiet. Dat begint zodra de auto begint te rijden en eindigt als je stil staat, meneertje laat duidelijk weten dat hij het maar niets vindt. Ook nu waren we zo aan de beurt. Ook Billy is bevoeld en beknepen en zover als mogelijk is gezond verklaard met veel tegenstribbelen. Zijn gewicht is en blijft 5,3 kilo. Dat is netjes, gezien zijn vernauwing in de rechter longslagader.
Op naar morgen….


blog comments powered by Disqus

Wanneer u de website bezoekt kan enige informatie worden opgeslagen (op uw eigen computer) in de vorm van een cookie om u automatisch bij een volgend bezoek te herkennen. Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn Privacy verklaring