Opendag bij DA-combinatie Staphorst-IJhorst-Rouveen

A088010D-73D2-4DEC-9AF1-F72357828D78_1_105_c

Voor het eerst op een opendag bij een dierenarts (Dierenartsencombinatie Staphorst-IJhorst-Rouveen) gestaan. Deze dag was bedoeld om het nieuwe pand "Achterhoeve" achter het praktijkpand feestelijk te openen. Het is een multifunctionele ruimte die gebruikt kan worden voor verschillende dingen, zoals een hondendouche, een trimster, een dierfysiotherapeut, lezingen en vergaderingen. Er waren verschillende leuke bezigheden, te weten: een baan waar je mee kon doen aan een wedstrijd met je hond, een dogwash, een rondleiding door het praktijkpand en het nieuwe pand. In het nieuwe pand mocht ik staan, met mijn banner en een tafel waarop ik allemaal leuke informatie had liggen over de kat. Voor de kinderen (en ouders) had ik een kat neergezet waarbij ze de ingewanden erin konden doen. Daarnaast had ik een foto van de ingewanden met wat informatie erover erbij gelegd, zodat ze konden kijken of ze het goed hadden. De hele dag door heb ik een filmpje laten lopen over kattengedrag. Ik heb leuke vragen mogen en kunnen beantwoorden over het gedrag van de kat, zoals een kat erbij ja/nee, onzindelijkheid en een aantal vragen over angst en/of agressie.
Het was een leuke, gezellige en geslaagde dag.

Comments

Spreekuren DAP Olst-WIjhe


IMG_1747


Op 6 en 20 maart had ik spreekuur bij DAP Olst-Wijhe. Vandaag op het spreekuur staan een aantal afspraken gepland. Ik heb de eigenaren wat tips en trucs kunnen geven over onder andere onzindelijkheid, angst en agressie. Daarnaast vindt ik het fijn om het gedrag van de kat uit te leggen; waarom doet een kat dat en of waarom laat hij het gedrag zien.

DAP Olst-Wijhe had een aantal klanten gemaild en een oproep op facebook gezet. Hieronder de tekst daarvan. Het is leuk en genieten dat er een fijn samenwerking is.

Krabt uw kat eerder aan de bank dan dat hij/zij er ontspannen op ligt? Of vertoont uw kat ander ongewenst gedrag? Woensdag 20 maart is gedragsdeskundige Christina van Rose Mallow op de praktijk om u te helpen. Tussen 14:00 uur en 15:30 uur kunt u bij haar terecht met uw vragen. Wilt u een langer gesprek bel ons dan om een afspraak in te plannen 0570 - 561220.

Comments

Felcan Kattendag

De Felcan Kattendag 2019

Programma voor vandaag;
- De internist en de kat die niet eet
- Early nutrition in cats when and how
- Hoe krijg ik vat op de niet etende kat; praktische voedingsinterventies voor de kat met anorexie
- De niet etende kat vanuit het oncologische perspectief
en als laatste
- De kat die niet wil eten; de invloed van gedragsmatige aspecten op de voerinname bij katten.


IMG_0142
Comments

Nascholing; Onzindelijkheid een lastig gedragsprobleem

16491072_s


Een leuke, leerzame dag en een fijn weerzien van allemaal kattencollega's. Onderwerpen die werden besproken zijn; wat is normaal uitscheidingsgedrag, wat zijn de factoren bij onzindelijkheid, waar rekening mee te houden tijdens het gedragsconsult, medicatie en nog wat algemene tips over hoe stress te voorkomen, hoe de urineplek(ken) goed schoon te maken.
Comments

Nieuwe Folders Rose Mallow Gedragstherapie

Ik ben blij, Rose Mallow heeft nieuwe folders voor de Gedragstherapie voor katten.
Wilt u meer weten over het gedrag van uw kat, dan kunt u me altijd bellen of mailen.
De folders liggen bij verschillende dierenartsen in Zwolle en omgeving.

IMG_1105

Comments

Wanneer u de website bezoekt kan enige informatie worden opgeslagen (op uw eigen computer) in de vorm van een cookie om u automatisch bij een volgend bezoek te herkennen. Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn Privacy verklaring