Bezoek met z'n allen aan de dierenarts

Vandaag gaan Bessy, Bibi, Billy & Roos voor de jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie naar de dierenarts.
Maar voor het zover was, moest ik eerst een tweede reismand kopen. Het is de Curver Reismand geworden. We hebben er al een in een witte kleur en nu ook een in de kleur antraciet. Het voordeel van deze reismand is dat de bovenkant er makkelijk af kan. Waardoor, mocht dat nodig zijn, de dierenarts de poes of kat kan onderzoeken terwijl deze gewoon erin blijft zitten.
Ik haal altijd een dag van tevoren de reismand uit de schuur en zet deze in de woonkamer. Ik doe er een kleedje in waarop ze dagelijks liggen. Dit zodat ze een vertrouwd en veilig gevoel hebben als we ermee op pad gaan. Gelukkig vinden onze kat en poezen het geen probleem en zit er al direct eentje in als ik hem open heb gedaan.
Dit jaar ben ik voor het eerst sinds jaren met twee tegelijk naar de dierenarts gegaan. De eersten die meegingen waren Billy & Roos. Thuis gaf ik voor ze erin zaten wat pasta uit de tube van Prins (Play & Care), dat vinden ze allebei lekker. Daarna heb ik ze regelmatig wat gegeven, zowel in de auto voor we gingen rijden als bij de dierenarts. Hieraan kon ik zien en merken dat ze relaxed waren, zolang ze ervan eten gaat het goed.
In de kamer van de dierenarts ging het super goed. Ze lieten zich goed onderzoeken en tijdens het prikje heb ik ze afgeleid met wat pasta.
Billy & Roos zijn gezond. Het is enige is dat Billy 6 ons te zwaar is, hij moet afvallen. Op naar meer beweging voor onze lieve Billy Happy.
Het grappige vond ik het rijden in de auto met Billy & Roos. De een begon zachtjes te mauwen en de ander begon ook te mauwen. Dit ging heel zacht en lief, het leek net of ze tegen elkaar babbelden. En ik zou heel graag willen weten wat ze op de terugweg naar huis te vertellen hadden.
De thuiskomst ging ook goed, de andere twee waren in geen velden of wegen te bekennen waardoor er even geen clash was, blij mee.
Daarna waren Bessy & Bibi aan de beurt. Zij hebben geen leuke en fijne ervaringen bij de dierenarts. Gelukkig gaan ze altijd zonder problemen de reismand in. Ook hen gaf ik wat pasta, de enige die wat at was Bessy. Bibi moest er niets van weten.
In de wachtkamer ging het goed, maar helaas na een paar minuten begon Bibi te blazen. Ze is heel gevoelig voor geur, de spanning nam toe. In de spreekkamer heb ik de reismand open gemaakt. Zo kunnen ze uit zichzelf eruit komen, de enige die bleef zitten was Bessy. Dus na een tijdje heeft de dierenarts Bibi rustig benaderd en opgepakt. Ik was trots en blij, ze liet zich oppakken en onderzoeken. Al ging dit wel gepaard met veel blazen. Bij het prikje heb ik haar in de nek vast gehouden en op deze manier had ze een positieve ervaring bij de dierenarts. Echter heeft Bibi wat rood tandvlees waardoor we hebben besloten haar een gebitsreiniging te laten ondergaan en dan direct wat bloed af te nemen. Ze is de laatste tijd wat afgevallen en ik wil weten of dat door haar gebit komt of door wat anders.
Daarna was Bessy aan de beurt. Ik heb haar uit de reismand gehaald. Ze moest toen wel even rondlopen. Ook zij is gezond en bij het prikje had ik haar tegen mijn borst waardoor de dierenarts makkelijk de vaccinatie kon geven. Bessy had een heel klein beetje rood tandvlees, maar ze eet goed, zowel haar brokken als het natvoer. Ik ga het in de gaten houden.
De thuiskomst ging niet helemaal goed, voor ik het wist was Bibi uit de reismand en ja zo nieuwsgierig als ze zijn kwamen Billy & Roos kijken. Bibi vloog erop af en deelde een paar tikken uit. Gelukkig, duurt het nooit lang en gaan ze daarna allemaal hun eigen ding doen.


76D8B5CF-CA5A-4EE2-9672-BEA102F278D4_1_105_c Read Moreā€¦
Comments

Speelparadijs & prieel met buitenkeuken

IMG_0173


Tadaah, daar is ie dan. De buitenkeuken is bijna klaar en wordt besnuffeld en onderzocht door de poezen en kat. Zoals je kunt zien komen er nog wieltjes onder, de barbeque moet er nog in, de electra moet nog worden aangesloten, maar Billy heeft zijn plekje in de zon al gevonden Happy. De klimboom hebben we in partjes laten zagen en worden gebruikt als trappetje voor de katten. We gaan nog even nadenken over hoe en wat we doen om er een mooi en fijne, krab en klimplek van te maken voor onze huisgenootjes. Eerst gaan we er met z'n allen van genieten, proost.

6687B098-8520-467B-80B2-63AC28E5B024

Comments

Verbouwing van het buiten speelparadijs van de katten en de baasjes


IMG_0674

De achtertuin ondergaat een verandering, de klimboom met uitkijk platform gaat eruit. Daarvoor in de plaats komt een prieel met buitenkeuken. De katten blijven binnen zo lang er mannen bezig zijn in de tuin, daarna gaan wij de tuin in om alles zo neer te zetten dat de katten er weer in kunnen zonder dat ze over de schutting heen springen. Leuk, om te zien dat de katten alles in de gaten houden van achter de ramen. Even later zitten ze voor de schuifpui, zo enthousiast zijn ze om alles te kunnen bekijken, te besnuffelen, lekker te graven in het zand en de rest…. Zelfs in de regen blijven ze nog buiten, totdat ze alles naar hun zin hebben onderzocht. Een zeg maar uurtje later druppelen ze een voor een binnen, zoeken een slaapplekje binnen. Nou, das ook weer eens wat anders, die zien we de komende uren niet meer terug. Ze gaan heerlijk slapen en dromen van alles wat ze hebben meegemaakt vanmiddag Happy.

Comments

Jaarlijkse Vaccinatie voor Bessy, Bibi, Billy en Roos


Het is weer zover, de jaarlijkse vaccinatie voor onze lieve, temperamentvolle Abessijnen. Het is een middag van drukte, we gaan met iedere poes en kat apart naar de Dierenkliniek. Dit om zo min mogelijk stress te creëren.
Het begon met de reismand, bij de dames ging het goed. De enige die er dit keer niets van moest hebben was Billy. Geen idee, waarom. Echter toen hij aan de beurt was wilde hij absoluut de reismand niet in. En een stevige kater verzet zich met alles wat ie in zich heeft. Alle poten en nagels gaan wijd uit, nou probeer hem dan maar eens erin te krijgen. Na wat gestruggel is het gelukt en zat hij er veilig in. Dat wordt de komende maanden trainen met onze lieve Billy.
Ze zijn allemaal weer bekeken, beknepen, gewogen en gevaccineerd. De drie oudsten hadden allemaal wat tandsteen, bij de een was het iets erger en was het een beetje rood. We houden het in de gaten door ze af en toe in de bek te kijken en door op te letten of ze wel goed blijven eten.
Bessy wilde zoals gebruikelijk weer in me kruipen tijdens het onderzoek en het vaccineren.
Bibi was de rustheid zelve en kon heel snel weer fijn uit zichzelf de reismand in.
Billy is iets te zwaar, maar zo lang hij zo blijft vinden we dat prima. Het vaccineren ging niet in een keer goed bij hem, hij verzette zich dan ook met zijn hele lichaam. Ik ben weer een paar krabben rijker. Hij probeerde zelfs mijn hand te pakken met zijn bek, ik schrok daarvan, maar het is ons gelukt en de tweede keer prikken was meneer zo klaar. Hij had zijn dag niet blijkbaar. Ook na het onderzoek en de vaccinatie wilde hij absoluut niet in de reismand, dankzij de dierenarts is het gelukt en kon ik ook met hem weer gezellig in de auto naar huis.
Onze lieve kleine Roos was de laatste van het stel. Ze was voorbeeldig en dan ben je blij dat je hebt besloten om met ieder van hun apart te gaan.
Als ze dit jaar verder geen gekke kapriolen uithalen blijft het bij dit bezoek aan de dierenkliniek. Op naar volgend jaar….

IMG_2354
Bibi, Bessy & Billy
Comments

Vervolg Bibi met haar rechter achterpootje

4BC93922-2DBB-4324-A5A0-44A0FABAB406
Even heerlijk bijkomen, na het bezoek aan de DA.


Onze lieve, kleine Bibi heeft pijn aan haar rechter achterpootje. Vanochtend kwam ze zoals gewoonlijk gezellig buurten op bed. Even geknuffeld, gekeken en gevoeld en ze mauwt zachtjes als ik aan haar geblesseerde pootje zit. Ook is de poot dik geworden.
Ze wil met me meelopen naar de douche en ik kijk hoe ze van het bed afkomt. Dat gaat heel langzaam en rustig, ze kijkt goed waar ze heen gaat en hoe ze eraf gaat. Ze hinkt een stukje en blijft vervolgens boven aan de trap staan en komt niet gezellig mee de douche in. Daar is ze blijven zitten tot we samen naar beneden konden.
Ze heeft helaas ervaring met een zeer pootje, een aantal jaren geleden had ze een gebroken voorpootje, die we door de specialist hebben laten zetten. Ze weet dus wat pijn inhoudt en heeft ervaring met klimmen en lopen met pijn.
Dierenarts gebeld, aangegeven wat er gebeurd zou kunnen zijn. Vanmiddag gaan we er heen, ondanks dat een DA-bezoek stress met zich mee brengt. Zelf wil ik ook graag weten of het niet gebroken is.
Gelukkig, ze heeft een kneuzing en door de val van het tafeltje op haar pootje zijn de spieren gekneusd / ontstoken. Ik was blij verrast, ze liet het voelen, kneden en rekken gelaten toe. Ze gromde wel, waarmee ze aangaf niet blij te zijn en het niet prettig te vinden. Na het onderzoek heb ik haar op de grond gezet, zodat ze even kon rondlopen en de Dierenarts een spuitje met pijnstilling klaar kon maken. Tijdens de wandeling heb ik haar even opgepakt om haar op de weegschaal te zetten, ze weegt 3,2 kilo. Het prikje met pijnstilling geven ging naar mijn verwachting heel erg goed. Ze bleef rustig en liet het gewoon gebeuren.
Vanaf morgen geven we deze kanjer een week lang, 1x per dag Meloxidyl (pijnstiller/ontstekingsremmer). Nu maar hopen dat ze als we er niet zijn geen gekke kapriolen uithaalt.

Comments

Wanneer u de website bezoekt kan enige informatie worden opgeslagen (op uw eigen computer) in de vorm van een cookie om u automatisch bij een volgend bezoek te herkennen. Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn Privacy verklaring